بسم الله الرحمن الرحيم
أكلات شم النسيم
الملانا
من ضمن الحاجات اللي ممكن نجيبها لشم النسيم الملانا بس ناخد بالنا لأنها بتكون مليانة براغيت علشان كده يا ريت ننفضها كويس قبل ما ندخلها البيت
البيض الملون
وبالنسبة لتلوين البيض لأنه بيدي بهجة للأطفال يا ريت يكون تلوينه بالألوان الطبيعية فلو عايزين اللون الأخضر الفاتح ده ممكن نحصل عليه من البقدونس، والبيج من قشر البصل، والأحمر من البنجر أو قشر الرمان، والبرتقالي الفاتح من الجزر، والبنفسجي الفاتح من قشر الباذنجان...
فطيرة شم النسيم
دلوقتي هقول لكم على طريقة عمل فطيرة شم النسيم في البيت..
المقادير:
كيلو دقيق.
ربع كيلو زبدة.
ربع زجاجة زيت ذرة.
8 بيضات.
1/2 ملعقة صغيرة ملح.
خميرة (في حجم عين الجمل).
بيض مسلوق.
الطريقة:
ينخل الدقيق مع الملح.. تدعك الخميرة بيرة مع السكر السنترفيش حتى تسيل ويضاف إليها الماء الدافئ، وتغطى، وتترك في مكان دافئ حتى تخمر.. يوضع نصف مقدار الدقيق في إناء العجين، ويضاف إليه الخميرة والبيض المخفوق قليلا، والزبدة السايحة ويقلب المقدار بالملعقة الخشبية من 4 إلى 5 دقائق حتى تتكون عجينة ملساء ناعمة.. يضاف باقي الدقيق ويعجن المقدار باللبن مع العجن باليد حتى تتكون عجينة ناعمة تترك جوانب العجينة.
يتم تغطية ترابيزة المطبخ بالدقيق، وتوضع فوقها العجينة وتلف باليدين جيدا حتى تصير العجينة ملساء لا تلتصق.. تكور العجينة وتوضع في إناء العجن بعد دهنه بالزبدة السايحة، وتغطى وتترك في مكان دافئ، وتترك حتى يتضاعف حجمها، وتخمر جيدا من 30 إلى 45دقيقة.
التشكيل:
يمكن تشكيل العجينة على أشكال مختلفة ووضع البيض الملون في الوسط بعد السلق، وتدخل الفرن، وبعد ما تخرج من الفرن وتبرد نرشها بالسكر البودرة.
الرنجة بالطحينة
المقادير:
سمكة رنجة مدخنة.
نصف كوب طحينة.
2 ثمرة طماطم مقطعة قطع صغيرة.
3 بصلات خضر مقطعة حلقات ولو مفيش نستبدلهم ببصلة كبيرة مقطعة حلقات صغيرة.
عصير 3 ليمونات.
فلفل أسود وشوية شطة حمراء.
الطريقة:
نشوي الرنجة على النار مباشرة بدون إناء إلى أن يتشقق الجلد تماماً نخليها من الأشواك ونقطعها قطع صغيرة.
نخلط باقي المقادير مع بعض وبعد كده نضيف ليهم الرنجة وبألف هنا وشفا
السردين
أحسن طريقة لعمل السردين هو إنك تنضفيه كويس من القشرة وتنضفيه كويس من جوه وبعد كده تقسميه قسمين وترشي عليه زيت وليمون.
وأنا بفضل أننا نجهز السردين قبل يوم شم النسيم بيوم علشان يتنقع في الزيت والليمون كويس وبالتالي تقل نسبة الملوحة فيه
كوكتيل شم النسيم
طبعا دلوقتي فيه فاكهة كتير موجودة في السوق علشان كده ممكن نعمل الكوكتيل ده..
المقادير:
موز
كيوي
فراولة
ملعقة كبيرة قشطة
1/2 كوب لبن حليب محلي
نصف كوب آيس كريم فانيليا
الطريقة:
قشري الموز والكيوي وقطعيهم وضيفيهم إلى الآيس كريم واللبن الحليب والقشطة والفراولة واضربيهم في الخلاط وبعد كده صبيهم في كاسات وحطيهم في التلاجة لمدة ساعة وبعد كده قدميهم وبألف هنا وشفا.
ولو عايزين اليوم يكون مختلف ممكن نخلي مفرش السفرة لونه أخضر ونجيب قماش أصفر ونقصقصه على شكل كتاكيت ونلزقه على المفرش بمسدس الشمع وكمان في اليوم ده يا ريت نحط في كل فازات البيت ورد طبيعي..
ولو واحد رايح لخطيبته يوم شم النسيم ممكن ياخد لها هدية عبارة عن أرنب أبيض ويحطه في سبت سلك أبيض في أصفر.
وكل سنة وأنتم طيبين
أكلات شم النسيم
الملانا
من ضمن الحاجات اللي ممكن نجيبها لشم النسيم الملانا بس ناخد بالنا لأنها بتكون مليانة براغيت علشان كده يا ريت ننفضها كويس قبل ما ندخلها البيت
البيض الملون
وبالنسبة لتلوين البيض لأنه بيدي بهجة للأطفال يا ريت يكون تلوينه بالألوان الطبيعية فلو عايزين اللون الأخضر الفاتح ده ممكن نحصل عليه من البقدونس، والبيج من قشر البصل، والأحمر من البنجر أو قشر الرمان، والبرتقالي الفاتح من الجزر، والبنفسجي الفاتح من قشر الباذنجان...
فطيرة شم النسيم
دلوقتي هقول لكم على طريقة عمل فطيرة شم النسيم في البيت..
المقادير:
كيلو دقيق.
ربع كيلو زبدة.
ربع زجاجة زيت ذرة.
8 بيضات.
1/2 ملعقة صغيرة ملح.
خميرة (في حجم عين الجمل).
بيض مسلوق.
الطريقة:
ينخل الدقيق مع الملح.. تدعك الخميرة بيرة مع السكر السنترفيش حتى تسيل ويضاف إليها الماء الدافئ، وتغطى، وتترك في مكان دافئ حتى تخمر.. يوضع نصف مقدار الدقيق في إناء العجين، ويضاف إليه الخميرة والبيض المخفوق قليلا، والزبدة السايحة ويقلب المقدار بالملعقة الخشبية من 4 إلى 5 دقائق حتى تتكون عجينة ملساء ناعمة.. يضاف باقي الدقيق ويعجن المقدار باللبن مع العجن باليد حتى تتكون عجينة ناعمة تترك جوانب العجينة.
يتم تغطية ترابيزة المطبخ بالدقيق، وتوضع فوقها العجينة وتلف باليدين جيدا حتى تصير العجينة ملساء لا تلتصق.. تكور العجينة وتوضع في إناء العجن بعد دهنه بالزبدة السايحة، وتغطى وتترك في مكان دافئ، وتترك حتى يتضاعف حجمها، وتخمر جيدا من 30 إلى 45دقيقة.
التشكيل:
يمكن تشكيل العجينة على أشكال مختلفة ووضع البيض الملون في الوسط بعد السلق، وتدخل الفرن، وبعد ما تخرج من الفرن وتبرد نرشها بالسكر البودرة.
الرنجة بالطحينة
المقادير:
سمكة رنجة مدخنة.
نصف كوب طحينة.
2 ثمرة طماطم مقطعة قطع صغيرة.
3 بصلات خضر مقطعة حلقات ولو مفيش نستبدلهم ببصلة كبيرة مقطعة حلقات صغيرة.
عصير 3 ليمونات.
فلفل أسود وشوية شطة حمراء.
الطريقة:
نشوي الرنجة على النار مباشرة بدون إناء إلى أن يتشقق الجلد تماماً نخليها من الأشواك ونقطعها قطع صغيرة.
نخلط باقي المقادير مع بعض وبعد كده نضيف ليهم الرنجة وبألف هنا وشفا
السردين
أحسن طريقة لعمل السردين هو إنك تنضفيه كويس من القشرة وتنضفيه كويس من جوه وبعد كده تقسميه قسمين وترشي عليه زيت وليمون.
وأنا بفضل أننا نجهز السردين قبل يوم شم النسيم بيوم علشان يتنقع في الزيت والليمون كويس وبالتالي تقل نسبة الملوحة فيه
كوكتيل شم النسيم
طبعا دلوقتي فيه فاكهة كتير موجودة في السوق علشان كده ممكن نعمل الكوكتيل ده..
المقادير:
موز
كيوي
فراولة
ملعقة كبيرة قشطة
1/2 كوب لبن حليب محلي
نصف كوب آيس كريم فانيليا
الطريقة:
قشري الموز والكيوي وقطعيهم وضيفيهم إلى الآيس كريم واللبن الحليب والقشطة والفراولة واضربيهم في الخلاط وبعد كده صبيهم في كاسات وحطيهم في التلاجة لمدة ساعة وبعد كده قدميهم وبألف هنا وشفا.
ولو عايزين اليوم يكون مختلف ممكن نخلي مفرش السفرة لونه أخضر ونجيب قماش أصفر ونقصقصه على شكل كتاكيت ونلزقه على المفرش بمسدس الشمع وكمان في اليوم ده يا ريت نحط في كل فازات البيت ورد طبيعي..
ولو واحد رايح لخطيبته يوم شم النسيم ممكن ياخد لها هدية عبارة عن أرنب أبيض ويحطه في سبت سلك أبيض في أصفر.
وكل سنة وأنتم طيبين
الجمعة أبريل 16, 2010 5:45 pm من طرف وفاء أمين
» طريقة عمل الضفيرة المتداخلة
الإثنين أبريل 12, 2010 4:31 pm من طرف نهى
» ملابس أطفال روعة
الإثنين أبريل 12, 2010 4:22 pm من طرف نهى
» فساتين أفراح جديدة
الإثنين أبريل 12, 2010 4:18 pm من طرف نهى
» فساتين أفراح جميلة للبنوتات الصغيرين
الإثنين أبريل 12, 2010 4:13 pm من طرف نهى
» تسريحات العرايس+ ميك أب
الإثنين أبريل 12, 2010 4:02 pm من طرف نهى
» مجموعة متنوعة و جديدة من ملابس المحجبات
الإثنين أبريل 12, 2010 3:35 pm من طرف نهى
» أثاث من الزجاج روووووووووووووووعة
الإثنين أبريل 12, 2010 2:12 am من طرف Admin
» اكسسوارت وتحف منزلية
الإثنين أبريل 12, 2010 2:07 am من طرف Admin
» صور غرف نوم مواليد،
الإثنين أبريل 12, 2010 1:55 am من طرف Admin
» صور غرف نوم اطفال،
الإثنين أبريل 12, 2010 1:43 am من طرف Admin
» بيان بالسيدات المرشحات ( ام مثالية ) عن مركز الزرقا 2010
الإثنين أبريل 12, 2010 1:33 am من طرف Admin
» مكرونه بالجمبرى والكريمه
الأربعاء أبريل 07, 2010 6:58 pm من طرف هبة عطية
» اكلات شم النسيم المميزة
الأربعاء أبريل 07, 2010 6:55 pm من طرف هبة عطية
» وصايا أم لأبنتها ..
الأربعاء أبريل 07, 2010 12:47 am من طرف Admin
» ***فطائر الدجاج بالخضار ..........
الأربعاء أبريل 07, 2010 12:35 am من طرف Admin
» نصائح مهمة لنجاح الكعك والمعجنات
الأربعاء أبريل 07, 2010 12:19 am من طرف هبة عطية
» ديكورات أسطورية ولا في الخيال
الثلاثاء أبريل 06, 2010 11:35 pm من طرف هبة عطية
» معمول حلوووووووووو
الأربعاء مارس 31, 2010 2:48 am من طرف Admin
» أجمل ماقيل عن الأم ...
الأحد مارس 21, 2010 4:04 pm من طرف Admin